A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Гребінківської міської ради

До Всесвітнього дня книги

Дата: 24.04.2019 08:33
Кількість переглядів: 118

23 квітня у 190 країнах світу відзначається Всесвітній день книги і авторського права, проголошений на 28 сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у 1995 році на честь трьох геніїв світової літератури Вільяма Шекспіра (1564-1616), Мігеля де Сервантеса (1547-1616) та Інки Гарсіласо де ла Веги (1539-1616).

Ідея проведення свята виникла в іспанському місті Каталонії. 1926 року король Альфонс XIII підписав декрет про святкування в Іспанії Дня іспанської книги. Після деякої полеміки було вирішено, що цим днем стане 23 квітня — день смерті Мігеля Сервантеса. У Барселоні цей день збігся зі святом на честь заступника Каталонії Святого Георгія, коли книготорговці влаштовували грандіозний книжковий ярмарок. Саме там, 1931 року з'явився звичай дарувати троянду кожному, хто придбає книжку.

23 квітня 2019 року учні 5-6 класів філії Гребінківська ЗОШ І-ІІ ст. №1  разом з класними керівниками Таран Л.В. та Корнієнко В.В. були запрошені на захід «Книга – наш друг і порадник», який для них підготували і провели бібліотекарі Гребінківської міської публічної бібліотеки Дунай Світлана Михайлівна та Цимбал Олена Миколаївна. Діти мали можливість ознайомитися з книжковою виставкою, присвяченою цій даті, та з книжковим  фондом дитячої літератури.

Організатори цього змістовного заходу розповіли, що книга на сучасному етапі розвитку цивілізації залишається одним із найефективніших інструментів передачі інформації з усіх сфер людської діяльності. Писемність завжди була головним чинником у культурі кожного народу, відігравала провідну роль у його духовному розвитку, тісно поєднувала покоління. Книги покликані служити людям, а краса і мудрість, відтворена у друкованих рядках, неодмінно має стати на заваді жорстокості, несправедливості й насиллю, врятувати наш неповторний світ.

Світлана Михайлівна та Олена Миколаївна щиро привітали всіх поціновувачів книги, усіх тих, хто шанує й розвиває друковане слово, із Всесвітнім днем книги і авторського права та побажали нових відкриттів, реалізації творчих задумів та натхнення! Нехай придбана у цей день нова книжка стане її власнику справжнім другом і порадником на довгі літа!

 



« повернутися

Вхід для адміністратора