A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Гребінківської міської ради

Бібліотека Нової української школи - простір для освітніх можливостей кожного учня

Дата: 06.11.2019 09:47
Кількість переглядів: 131

   З 1 до 31 жовтня 2019 року в закладах загальної середньої освіти Гребінківської ОТГ було проведено Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек "Бібліотека Нової української школи - простір для освітніх можливостей кожного учня”. Протягом жовтня учні шкіл брали активну участь в різноманітних тематичних заходах.

 

   В читачі бібліотеки урочисто були прийняті учні 1-х класів. Для них було вперше проведено екскурсію по бібліотеці, по дивовижній книжковій країні. Після екскурсії  учні ознайомилися з правилами поведінки у бібліотеці, правилами поводження з книгами, дізналися про історію виникнення книги, про те, яку важливу роль вона відіграє в нашому житті: допомагає нам у навчанні, самовихованні,  пробуджує мрії та фантазію.

 

   Конкурс малюнків «Бібліотека очима дітей», “Читаємо та малюємо” та фотоконкурс «Я – читач шкільної бібліотеки» надихнули школярів на створення маленьких шедеврів. В своїх малюнках та фото школярі відобразили красу і чарівність рідного краю, любов до книги.

 

   Під час шкільних перерв учні спробували себе в ролі бібліотекарів, зігравши у веселу гру “Дублер-шоу «Бібліотекар на час».

 

    Не залишилися без уваги і бібліотечні виставки про українську історію, боротьбу українського народу за незалежність, мову та культуру “Полтавські письменники і поети”. Також було проведено бібліографічний огляд літератури про історію українського козацтва. Книжкові виставки “ На хвилинку зупинися – нові книги подивися”, «Книжкова алея» ознайомили школярів з новинками сучасної літератури. Діти мали можливість розширити та закріпити свої знання про історію рідного краю, України, усвідомити роль книги в житті людини.

 

   В кожному закладі освіти відбувалася презентація книги “Моя, твоя і наша казка”, першого видання проєкту учнів та педагогів закладів загальної середньої освіти Гребінківської міської об’єднаної територіальної громади під назвою “Казки дітей для дітей і про дітей”. Діти з захопленням слухали казки своїх товаришів.

 

   Протягом місячника шкільних бібліотек відбулося багато цікавих заходів з метою залучення молоді до читання:

- Екскурсія в кращу бібліотеку міста «Казковий світ бібліотеки» (Биковець С.А.)

- Виготовлення рекомендаційних списків, що інформують про літературу з актуальних питань НУШ (Кагамлик В.П.)

- Бібліотечний урок «Здрастуй, бібліотеко» (Харченко М.К.)

- Віртуальна екскурсія до Державного музею книги та друкарства (Мельник В.В.)

- Акція «Подаруй бібліотеці книгу» (Тертиченко Н.М.)

- Підготовка та реалізація проєкту «Бібліотека – територія творчості та креативу» (Кагамлик В.М.)

- Майстер-клас «Граттаж своїми руками» (Кагамлик В.М.)

- Екскурсії до міської дитячої та публічної бібліотек.



« повернутися

Вхід для адміністратора