A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Гребінківської міської ради

Конкурс "На хвилі сучасності" : звіт про витрачені кошти

Дата: 09.06.2020 11:16
Кількість переглядів: 133

Впровадження інноваційних форм діяльності сприяє підвищенню рівня викладання предметів, професійної компетентності педагогів, сформованості життєвих компетентностей та позитивного іміджу як випускників, так і навчальних закладів у цілому.

Відповідно до Положення про порядок здійснення інноваційної освітньої діяльності, затвердженого наказом МОН України від 07.11.2000 №522, Порядку та умов проведення конкурсу учительських проєктів “На хвилі сучасності”, затвердженого рішенням 23-ї сесії Гребінківської міської ради VII скликання від 23.07.2019 №779, та з метою розвитку і популяризації освіти, стимулювання професійного росту і заохочення педагогів, об’єднання зусиль, вироблення спільного бачення, накопичення досвіду і поширення кращих практик та корисних ініціатив, спрямованих на формування суспільства, що навчається впродовж життя, методичним кабінетом відділу освіти виконавчого комітету Гребінківської міської ради було організовано та проведено конкурс учительських проєктів “На хвилі сучасності”. Учасники конкурсу запропонували ідеї, що потребують особливої уваги та торкаються актуальних питань:

  • розвиток робототехніки;
  • здорове харчування;
  • зацікавленість та заохочення до читання;
  • використання нових методів і підходів на уроках української мови та літератури.

Відповідно до наказу відділу освіти виконавчого комітету Гребінківської міської ради від 24.12.2019 р. № 112 "Про підсумки конкурсу учительських проєктів “На хвилі сучасності” нагороджено дипломами ІІ ступеня і грошовими винагородами в розмірі 30 000 гривень:

  • Вовкодав Альону Андрївну, вчителя інформатики філії Гребінківська ЗОШ І-ІІ ступенів №1 Опорного закладу Гребнківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4;
  • Шевченко Світлану Олексіївну, вчителя хімії та біології Гребінківської гімназії;
  • Щербака Володимира Олександровича, вчителя української мови та літератури Гребінківської гімназії;
  • Макоту Ірину Іванівну, вчителя української мови та літератури Слободо-Петрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Грошові винагороди було використано для придбання STEM-комплексів у заклади освіти.

         

У 2019 році в Гребінківській ОТГ проводився конкурс учительських проектів «На хвилі сучасності». Кафедра української мови та літератури спільно з батьківським активом Гребінківської гімназії також взяла участь у ньому, втіливши в життя свій проект «Література як частина нашого життя». Основною його метою було створення оптимальних умов для читання населенню міста Гребінка.

У його рамках було проведено ряд просвітницьких заходів для різних категорій жителів нашого міста і організовано пункт буккросингу на розі вулиці Незалежності та провулку Піонерського, що й досі функціонує та радує око жителів нашого міста. Цей проект згуртував навколо себе небайдужих і довів, що в нашому місті багато активних мешканців, які здатні робити добрі справи.

За результатами конкурсу проект посів ІІ місце, а його організатори отримали кошти в сумі 30 000 грн.  Для кафедри української мови та літератури Гребінківської гімназії було придбано мультимедійне обладнання (ноутбук, мультимедійний проєктор та екран з триногою) на цю суму. Це дасть змогу проводити уроки української мови й літератури з використанням інформаційно-комунікаційних технологій, активізувати проєктну роботу та спонукати учнів гімназії до самостійної роботи.

Володимир  Щербак, учитель української мови та літератури Гребінківської гімназії

 

Участь у конкурсі учительських проектів «На хвилі сучасності» дала мені можливість здійснити мрію про забезпечення кабінету української мови і літератури сучасним навчальним обладнанням. Нещодавно ми отримали ноутбук, проєктор та демонстраційний екран до нього.

Ці технічні засоби допоможуть практично використати ті матеріали, які були напрацьовані під час роботи над моїм авторським проєктом «П'ять хвилин для успіху». А це велика кількість цікавих завдань, відеороликів, презентацій, флеш-карток та інтерактивних вправ онлайн. Багато нового з'явилося уже під час дистанційного навчання, що також буде використовуватися уже в новому навчальному році.

Сучасне технічне забезпечення і для учнів дає можливість проявити креативність та творчість: показати на широкому екрані  цікаві ідеї виконання домашніх завдань, записувати відео, продовжити випуск шкільної газети «Джерело».

Тому, можу сказати з впевненістю, що проєкт «П'ять хвилин для успіху» і далі продовжуватиметься. І це ще одна сходинка, щоб зробити навчання цікавим і сучасним, а дітей – успішними та щасливими.

Ірина Макота, учитель української мови та літератури Слободо-Петрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів

 

 

Робототехніка в школі – це можливість просто, цікаво і доступно вивчати природничо-математичні науки та основи програмування.

Філія Гребінківська ЗОШ І-ІІ ступенів №1 Опорного закладу Гребінківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 долучилася до проєкту “На хвилі сучасності” і працювала саме  над  курсом “Робототехніка”. Метою роботи було створення умов для вивчення основ алгоритмізації та програмування з використанням наборів Lego та Lego Mindstorms EV3, розвитку творчого потенціалу особистості дитини шляхом інтеграції інженерно-технічного конструювання та основ робототехніки, організації дозвілля учнів у позаурочний час і поєднання навчання з хобі.

Грошову винагороду за ІІ місце в розмірі 30 000 грн. було використано для придбання двох наборів LEGO Mainstorms (базового і ресурсного) та ноутбука для гуртка з інформатики “WordOk”, який і надалі працюватиме та залучатиме дітей до захоплюючого світу роботів.

Альона Вовкодав, учитель інформатики філії Гребінківська ЗОШ І-ІІ ступенів №1

Опорного закладу Гребінківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4

 

 

 

Дуже приємно жити та працювати з людьми, які переймаються  проблеми освіти: допомагають, підтримують, дають змогу поділитися своїми уміннями і отримати винагороду. Таким і став учительський проєкт  «На хвилі сучасності».  Для кожного учасника цей проєкт став відмінною можливістю заявити про себе серед професійного співтовариства та перейняти актуальні напрацювання колег.

Участь, а тим більш перемога у проєкті, дала можливість виходу на новий рівень  професійного розвитку, а додатковим плюсом стало отримання винагороди у вигляді технічного забезпечення робочого місця - придбано телевізор, ноутбук та мікроскоп для кабінету біології.

Хочеться подякувати організаторам  за надання  такої можливості, а також побажати всіляких благ та процвітань.

Світлана Шевченко, учитель біології та хімії Гребінківської гімназії



« повернутися

Вхід для адміністратора