A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Гребінківської міської ради

Освіта майбутнього: робототехніка і програмування у школі

Дата: 05.11.2019 13:52
Кількість переглядів: 407

   Відповідно до графіку заходів в рамках конкурсу вчительських проєктів “На хвилі сучасності” 5 листопада 2019 року вчителем інформатики філії Гребінківська ЗОШ І-ІІ ступенів №1 Опорного закладу Гребінківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 Вовкодав Альоною Андріївною було проведено відкритий захід для членів гуртка з інформатики “WordOk” на тему “Узагальнення та систематизація знань та вмінь з теми “Робототехніка”.

   На заході були присутні члени комісії конкурсу Волошин В. А., Олійник Н. В., Лях Т. П., Лещенко Л. І., Калина Т. П., Ічанська О. Б., Педоряка С. Г., Катруш О. М.

   Cтрімкий розвиток IT-галузі, робототехніки, нанотехнологій спричиняє потребу у підготовці відповідних кваліфікованих фахівців. Для  цього необхідні якісні знання учнів з предметів природничо-математичного циклу. Навчання робототехніки надає можливість учням вирішувати реальні життєві проблеми, які потребують знань STEM-предметів.

   Робототехніка змінює спосіб нашого життя та діяльності. Це означає також і те, що вже існує нагальна потреба у фахівцях для розробки, конструювання та  програмування роботів. Підготовка майбутніх фахівців у галузі робототехніки потребує оновлення змісту шкільної освіти відповідно до вимог сьогодення. Саме тому Альона Андріївна  пов’язала тему свого проєкту з робототехнікою.

Під час відкритого заходу разом з гуртківцями, учнями 6-7 класів, вчитель повторила основні поняття вивченого курсу, розглянула види існуючих роботів, їх застосування. В ігровій формі учні назвали механічні компоненти конструктора “LEGO Mindstorms”, їх призначення.

Працюючи в групах, діти змагалися у складанні механізмів з деталей LEGO, також за допомогою програми LEGO Mindstorms EV3 складали програму-проєкт для робота, який рухається вперед та зупиняється, натрапивши на перешкоду.

   Під час заняття учні працювали надзвичайно завзято, з великим захопленням виконували завдання. Дійсно, сучасну молодь цікавить питання робототехніки, яке є досить новим та актуальним.

   Під час обговорення заходу Вовкодав А. А. зазначила, що робототехніка є обов’язковим предметом майже у всіх європейських  школах. ЇЇ головна особливість полягає у практичному форматі. І найважливіше – ця наука об’єднує програмування, алгоритміку, логіку, механіку, математику, проєктування та фізику. Створюючи механічних роботів, дитина не тільки розвиває творчі здібності, але й покращує рівень знань з точних наук, що і продемонстрували гуртківці під час заняття.

   Для подальшої роботи гуртка необхідно мати кілька наборів LEGO Mindstorms EV3”. Тож бажаємо молодому вчителю успіхів у конкурсі та в подальших дослідженнях в галузі робототехніки.



« повернутися

Вхід для адміністратора