A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Гребінківської міської ради

Хід вакцинації у закладах освіти

Дата: 17.08.2021 13:57
Кількість переглядів: 191

       До старту навчального року залишилося два тижні. З метою належного виконання статті 53 Закону України „Про освіту", де зазначено, що здобувачі освіти мають право на безпечні та нешкідливі умови навчання, утримання і праці, а також зобов’язані відповідально та дбайливо ставитися до власного здоров’я і здоров’я оточуючих та враховуючи те, що педагогічні та інші працівники сфери освіти мають високий рівень загрози інфікування гострою респіраторною  хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2,  відділ освіти виконавчого комітету Гребінківської міської ради постійно наголошує на необхідності активізації проведення вакцинальної кампанії серед педагогів. На жаль, фахівці прогнозують повернення розподілу областей на карантинні зони. У такому випадку для роботи офлайн навчальні заклади повинні мати мінімум 80% повністю вакцинованого персоналу.

    Станом на 17 серпня 2021 року 37 % працівників закладів освіти щеплено від COVID-19. Тобто, вакциновано трохи більше 250 осіб. Менше 10 закладів освіти провели роботу на високому рівні й забезпечили вакцинацію від 60 до 100 % працівників. А отже, учні й вихованці цих закладів зможуть відвідувати заняття навіть під час посиленого карантину.

     Медики закликають мешканців громади не ігнорувати щеплення. Навіть у випадку захворювання, це дасть можливість уникнути тяжких наслідків хвороби і зберегти життя. А в глобальних масштабах дозволить обмежити поширення вірусу та подальших мутацій. Іншого рецепту боротьби з коронавірусом у світі ще нема.


« повернутися

Вхід для адміністратора