A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Гребінківської міської ради

Всеукраїнський місячник-рейд «Увага! Діти -  на дорозі!»

Дата: 01.10.2019 14:53
Кількість переглядів: 129

   Вже стало традиційним проведення у вересні Всеукраїнського місячника-рейду «Увага! Діти -  на дорозі!», мета якого – нагадати учням, особливо молодшого шкільного віку про дотримання ПДР.

   Нагадуємо на дотриманні Правил дорожнього руху неповнолітніми пішоходами й звертаємо особливу увагу на те, що пішоходи повинні рухатися по тротуарах і пішохідних доріжках, тримаючись правого боку. Якщо немає тротуарів, пішохідних доріжок або пересуватися по них неможливо, пішоходи можуть рухатися велосипедними доріжками, тримаючись правого боку й не утруднюючи рух на велосипедах, або в один ряд узбіччям, тримаючись якомога правіше, а у разі його відсутності або неможливості рухатися по ньому – по краю проїзної частини назустріч руху транспортних засобів. При цьому треба бути обережним і не заважати іншим учасникам дорожнього руху.

   Для тих учасників дорожнього руху, які відносяться до категорії «велосипедисти» нагадуємо, що рухатися по дорозі на велосипедах дозволяється особам, які досягли 14-річного віку. Для руху в темну пору доби і в умовах недостатньої видимості на велосипеді повинен бути встановлений та увімкнений ліхтар (фара).

   Особливо слід дотримуватися правил перевезення пасажирів, зокрема дітей, адже забороняється перевозити дітей, зріст яких менше 145 см або тих, що не досягли 12-річного віку, – у транспортних засобах, обладнаних ременями безпеки, без використання спеціальних засобів, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу; на передньому сидінні легкового автомобіля – без використання зазначених спеціальних засобів; на задньому сидінні мотоцикла та мопеда, дітей до 16-річного віку в кузові будь-якого вантажного автомобіля, а також організовані групи дітей у темну пору доби.

   Неухильно дотримуйтесь правил дорожнього руху та бережіть себе!


« повернутися

Вхід для адміністратора