A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Гребінківської міської ради

НУШ. Першу сходинку пройдено

Дата: 28.05.2019 16:15
Кількість переглядів: 136

Кожен день першокласників починався в ігровій кімнаті, де вони ділилися один з одним своїми враженнями та настроєм. Діти сиділи за партами і рядочком, і півколом, і ялинкою,  а теми, які вчили упродовж тижня, обирали разом з учителькою. Вони — першопрохідці Нової української школи.

27 травня 2019 року на базі Опорного закладу Гребінківська ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 відбулося чергове засідання методичного об’єднання учителів 1-х класів Гребінківської ОТГ, які працювали за новим освітнім стандартом початкової школи, що є одним зі складників освітньої реформи. Його мета — навчити дитину користуватися набутими знаннями в житті. Для цього мають застосовуватися нові підходи й методики викладання.

Педагогів та батьків лякала відсутність звичної дисципліни, домашніх завдань і оцінок. Від початку навчального року учителі обережно  застосовували  новітні освітні методи, а батьки з острахом спостерігали, що з того вийде. І лише, коли побачили, що результати є, — дитина читає, рахує і щодня з радістю йде до школи, — всі побоювання розвіялися.

Головна різниця з усіма попередніми класами в тому, – зазначила керівник МО Андрущенко В.О.,– що дітям цікаво ходити до школи й здобувати знання. Вони відкритіші, швидше адаптувалися в школі, перезнайомилися і знайшли друзів.

Своїми враженнями від першого року навчання поділилися з колегами Даценко С.А., Єгорова Н.І., (Опорний заклад Гребінківська ЗОШ І-ІІІ ступенів №4), Акусова Н.А. (філія Гребінківська ЗОШ І-ІІ ступенів №2). Також обговорили питання щодо заповнення класних журналів, особових справ та свідоцтв досягнень учнів.

Ми переконані, що успіх нового стандарту значною мірою залежить від готовності вчителів змінюватися. Їм потрібно опановувати нові методики та відійти від старих звичок – і результат  не забариться.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора