Впровадження системи безпечності харчових продуктів НАССР в закладах освіти громади
Відділом освіти виконавчого комітету Гребінківської міської ради було проведено нараду для працівників харчоблоків та відповідальних за харчування з питань впровадження системи безпечності харчових продуктів, заснованої на принципах НАССР. У заході взяв участь начальник Гребінківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Шніт Ю.Г.
«НАССР в навчальних закладах - це не просто необхідність та підстава для проведення перевірок контролюючих органів, а важливий інструмент для контролю безпеки харчування дітей поза домом. Адміністрація закладів зобов’язана впровадити і постійно підтримувати функціонування принципів системи НАССР на харчоблоках», - зазначив Юрій Георгійович.
Головний спеціаліст відділу освіти Зінченко В.А. наголосила, що головним завданням системи НАССР є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю над усіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів і до моменту подачі готової страви.