A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Гребінківської міської ради

Програма "Інтелект України" - переймаємо досвід

Дата: 13.05.2019 16:39
Кількість переглядів: 478

Ми живемо у час змін. Змінюється держава, світосприйняття, переосмислюються пріоритети. Багато реформ відбувалося і відбувається і в освіті.

Поряд з традиційними системами  в Україні діють інші системи навчання молодших школярів. Кожна школа, кожен вчитель обирають для себе навчання та виховання учнів за такою системою, яка близька до душі та приносить хороші результати.

13 травня 2019 року методичним кабінетом відділу освіти виконавчого комітету Гребінківської міської ради була організована поїздка педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти Гребінківської ОТГ та батьків  майбутніх першокласників до Опорного закладу Пирятинська ЗОШ І-ІІІ ступенів №6 на міжрайонний семінар-практикум на тему “Освітні інновації в сучасній школі” з метою обміну досвідом щодо впровадження нової програми для початкових класів «Інтелект України».

Програма з такою гучною назвою вирізняється з-поміж інших темпами здобуття учнями знань, ілюстративністю, науковістю, доступністю поданої інформації, формуванням комплексу знань, умінь і навичок для всебічного розвитку особистості. Це нова якість освіти, новий підхід до навчання.

Гостинно відчинили двері Опорного закладу директор Василенко М.В. та  педагогічні працівники. Вони показали присутнім свою школу, навчальні кабінети, а потім - фрагменти уроків у класах, які працюють за програмами освітніх проектів «Розумники» та «Інтелект».

Учасники семінару переконалися, що програма «Інтелект України» ґрунтується на наукових засадах. Тут все продумано до найменших деталей: кожне слово, кожне завдання – це частина єдиного цілісного процесу пізнання. Немає нераціональних завдань, випадкової інформації, бездумного заучування. Всі завдання чітко підпорядковані одній меті, процес пізнання цікавий, успішний і викликає у дитини бажання його продовжувати.

Як показує практика, учні, які навчаються за проектом “Інтелект України”, набувають необхідних навичок роботи з інформацією, аналізу, гнучкого творчого мислення, необхідних життєвих компетентностей.

Хочеться вірити, що освітяни та батьки учнів Гребінківщини з розумінням поставляться і  підтримають ініціативу відділу освіти та міської ради щодо впровадження і в нашому Опорному закладі Гребінківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №4  класу, який працюватиме за програмою «Інтелект».



« повернутися

Вхід для адміністратора