A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Гребінківської міської ради

Протиепідемічні заходи в закладах освіти на період карантину

Дата: 22.12.2022 09:00
Кількість переглядів: 250

Фото без опису

 Лубенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області звертає увагу на оновлення вимог до протиепідемічних заходів у закладах освіти у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби.

«Протиепідемічні заходи в закладах освіти на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», які рекомендовано виконувати в закладах загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, затверджені постановою Головного державного санітарного лікаря України від 28.11.2022 №1.

Документом визначені вимоги до організації освітнього процесу, харчування, транспорту, який перевозить здобувачів освіти та працівників до закладу освіти, правила поводження з використаними засобами індивідуального захисту тощо.

Допуск до роботи персоналу рекомендовано здійснювати за умови використання засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, незалежно від вакцинального статусу особи.

Адміністрація закладу освіти зобов'язана розробити графіки допуску учнів, персоналу й законних представників здобувачів освіти до закладу та маршрути пересування таким чином, щоб запобігати утворенню скупчень учасників освітнього процесу, створити умови для дотримання особистої гігієни, обмежити проведення масових заходів, забезпечити дотримання санітарно-дезінфекційного режиму.

Якщо заклад працює в очному або змішаному режимі, учні під час занять не зобов'язані використовувати засоби індивідуального захисту, але під час пересування закладом учні старші 12 років повинні бути в засобах захисту, учням 1-4 класів дозволяється пересуватися закладом без засобів захисту.

Відповідальність за виконання постанови покладається на засновників та керівників закладів освіти.

Нагадаємо, що карантин в Україні встановлений до 31 грудня 2022 року (відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 09.12.2020 №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVSD-19 спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

 


« повернутися

Вхід для адміністратора