A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Гребінківської міської ради

Звіт відділу освіти виконавчого комітету Гребінківської міської ради за 2022 рік

Дата: 30.12.2022 14:41
Кількість переглядів: 112

Одним із пріоритетних завдань, які стоять перед Гребінківською громадою, є розвиток освіти та забезпечення кожній дитині рівного доступу до якісної освіти.

Заклади освіти Гребінківської міської ради поступово набувають оновлених підходів щодо надання якісних освітніх послуг дітям, спланованого поступового переходу дитини з дошкільного віку до шкільного навчання в рамках Нової української школи.

Так, значні зусилля були віддані на покращення матеріально-технічного забезпечення та оснащення кабінетів закладів загальної середньої освіти. Школи було забезпечено новими меблями (406,5 тис.грн), холодильниками (49,8 тис.грн), електричними плитами (49,9 тис.грн), ноутбуками (149,9 тис.грн), стелажами та іншим кухонним устаткуванням (247,5 тис.грн). Придбано 5 дизельних генераторів на суму 433 тис. грн.

Із введенням воєнного стану робота закладів освіти, в тому числі, дошкільних, відбувалася у дистанційній формі. Всі працівники закладів освіти приймали участь у волонтерській роботі. Активно долучилися до цієї роботи і працівники дошкільної освіти: готували обіди, складали і відправляли посилки, в’язали носки, пекли смаколики, приймали участь у благодійних ярмарках.

Опорний заклад Гребінківська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4 Гребінківської міської ради отримав фінансову підтримку від ЮНІСЕФ у сумі 109,7 тис. грн, яку було спрямовано на придбання меблів.

Досить результативною є співпраця міського голови Колісніченка В.І. із батьками наших учнів у проведенні ремонтних робіт класних кімнат. Так, спільними зусиллями у 2022 році було відремонтовано 8 класних кімнат, що дає змогу створити затишні, комфортні і сучасні умови перебування для дітей у закладах освіти, а в 4 класах ще тривають ремонтні роботи. Загалом з бюджету Гребінківської міської ТГ на закупівлю будівельних матеріалі було витрачено близько 634,6 тис. грн.

Нажаль, військовий стан не дав в повному обсязі реалізацію Програми роботи з обдарованою молоддю, мета якої полягає у наданні підтримки, стимулюванні і заохоченні учасників освітнього процесу Гребінківської громади задля їх фізичного, інтелектуального, духовного і творчого розвитку. Але протягом 2022 навчального року 3 вихованцям Гребінківської ДЮСШ виплачувалася грошова стипендія у розмірі 1000 гривень (на сьогоднішній день виплачено 36,0 тис.грн.).

З метою реалізації у 2023 році державної освітньої політики відділ освіти виконавчого комітету Гребінківської міської ради продовжуватиме працювати над:

  • 1  Створенням цілісної системи управління закладами, забезпеченням якісного рівня контрольно-аналітичної діяльності відповідно до сучасних вимог, вжиття заходів щодо впровадження інноваційних моделей управління освітою.
  • 2. Сприятиме дотриманню вимог Концепції Нової української школи до організації  освітнього процесу в закладах освіти.
  • 3. Сприятиме забезпеченню доступності дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти шляхом збереження та оптимізації мережі закладів освіти.
  • 4. Здійснюватиме належну підготовку закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти до нового навчального року.
  • 5. Забезпечуватиме умови для диференціації навчання, посилення професійної орієнтації та допрофільної підготовки, забезпечення профільного навчання, індивідуальної освітньої траєкторії розвитку здобувачів освіти відповідно до їх особистісних потреб, інтересів та здібностей.
  • 6. Сприятиме розвитку освітньої бази кабінетів природничо – математичного напрямку (фізики, хімії, біології, математики) з метою активізації впровадження STEM-освіти та формування ключових компетентностей здобувачів освіти.
  • 7. Здійснюватиме комплекс заходів щодо посилення національно-патріотичного виховання, збагачення духовного потенціалу здобувачів освіти, відродження кращих надбань українського народу, його культурних і національних традицій.
  • 8. Формуванням готовності педагогічних працівників до роботи в інноваційному середовищі, участі в інноваційних проєктах та оволодіння методами й прийомами роботи з дітьми з особливими освітніми потребами.

 

Завдання відділу освіти виконавчого комітету Гребінківської міської ради на 2023 рік:

  1. Продовжувати реалізовувати в закладах освіти Концепцію Нової української школи.
  2. Здійснювати контроль за харчуванням та підвезенням дітей до закладів освіти.
  3. Здійснити оптимізацію мережі закладів освіти.
  4. Здійснити комплекс заходів щодо посилення патріотичного виховання, збагачення духовного потенціалу учнівської молоді, відродження кращих надбань українського народу, його культурних і національних традицій.
  5. Сприяти здійсненню інноваційної діяльності в закладах дошкільної та загальної середньої освіти.
  6. Забезпечити науково-методичний супровід упровадження нових Державних стандартів загальної середньої освіти (6-й клас).
  7. Спрямувати роботу практичних психологів на надання соціальної і психологічної допомоги учасникам (батькам, дітям, педагогам) кризових подій.
  8. Забезпечити підготовку матеріально-технічної бази закладів освіти до роботи в період літньої оздоровчої кампанії та осінньо-зимовий період, здійснення заходів із енергозбереження.

« повернутися

Вхід для адміністратора