A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Гребінківської міської ради

ДО УВАГИ ЮНАКІВ 2007 РОКУ НАРОДЖЕНН

Дата: 22.11.2023 09:35
Кількість переглядів: 117

    Відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», постанови Кабінету Міністрів України від 21.03.02 р. №352 «Про затвердження положення про підготовку і проведення призову громадян на строкову військову службу» (зі змінами та доповненнями) в період січень – березень 2024 року проводиться приписка юнаків, яким у рік приписки виповнюється 17 років.

     Приписка до призовних дільниць проводиться з метою взяття громадян на військовий облік, визначення їх кількості, ступеня придатності до військової служби, встановлення рівня освітньої підготовки, здобутої спеціальності і рівня фізичної підготовки. Крім того, у період приписки допризовників вивчаються їх ділові, індивідуально-психологічні та моральні якості.

    Приписці до призовних дільниць підлягають усі допризовники, які проживають на території району, крім осіб, що відбувають покарання в установах виконання покарань або до яких застосовано примусові заходи медичного характеру.

     Для приписки до призовної дільниці громадяни України зобов'язані особисто прибути до РТЦК та СП та подати необхідні документи, перелік яких установлюється Міністерством оборони України.

     При собі мати такі документи:

- паспорт громадянина України (у разі наявності паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм мати довідку про реєстрацію місця проживання особи);

- копію документа, що засвідчує реєстрацію особи у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків (картка платника податків);

- копію свідоцтва про народження;

- копію  свідоцтва про освіту;

- довідку з місця роботи або навчання із зазначенням: для тих, хто працює, - посади, фаху, з якого часу працює; для тих, хто навчається, - курсу чи класу;

- характеристику з місця роботи або навчання;

- чотири фотокартки розміром 3х4 сантиметри (знімок без головного убору);

- свідоцтва, посвідчення і довідки про одержання спортивних розрядів, про спеціальність, одержану в закладі освіти;

- витяг про зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку;

- вкладний листок на підлітка до медичної картки амбулаторного хворого (ф.025-1/о);

- епікриз на підлітка;

- картка профілактичних щеплень (ф.63/о).

     Посвідчення про приписку до призовної дільниці видається громадянам, приписаним до призовних дільниць, яких за результатами проходження комісії з питань приписки визнано придатними до військової служби або тимчасово непридатними до військової служби чи такими, що потребують лікування. Роз'яснюються права та обов'язки, правила військового обліку та відповідальність за порушення цих правил.

   Відповідно до вимог чинного законодавства, за неявку без поважних причин юнаки притягуються до адміністративної відповідальності у вигляді накладення штрафу.

      За більш детальною інформацією звертайтесь до п’ятого відділу Лубенського РТЦК та СП за адресою: м. Гребінка, вул. Магістральна, 18, 067-725-26-53.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора